fbpx

Puur Keukens

Keuken van Toon en Marloes

Tijdens de coronapandemie begonnen Marloes en Toon, net als veel anderen, aan een verbouwing en uitbreiding van hun woning. “We wilden de keuken echt centraal stellen in ons huis, omdat we van koken houden en graag samenkomen met het gezin of bezoek aan de keukentafel,” vertelt Marloes. Nadat de tekeningen klaar waren en de aannemer gevonden was, begon de zoektocht naar de perfecte keuken. Zo kwamen ze bij Puur Keukens terecht, waar Vera een ontwerp realiseerde dat perfect aansloot bij hun wensen en levensstijl.

De match met Puur Keukens

In de zoektocht naar een keukenspecialist hadden Marloes en Toon verschillende opties overwogen. “We hadden de standaard keukenzaken op de woonboulevard bezocht, maar dat was niet helemaal wat we zochten. Uiteindelijk kregen we de tip om eens bij Puur Keukens te kijken, en daar klikte het meteen,” herinnert Marloes zich. “Het moodboard dat we hadden meegenomen vormde de basis voor de schetsen van Vera, keukenontwerper bij Puur Keukens. Vanuit die schetsen werd onze droomkeuken al snel werkelijkheid.”

Het ontwerp

Bij het ontwerpen van hun keuken hadden Marloes en Toon duidelijke wensen. “We wilden een leefkeuken met eiland die eruit zou springen, niet te standaard of volgens de laatste trends,” legt Marloes uit. “We kozen voor twee ovens omdat we graag koken en met drie kinderen in huis was dat echt nodig. Een Quooker en een kookplaat met ingebouwde afzuiging stonden ook hoog op ons lijstje. Qua stijl en uitstraling vertrouwden we op de expertise van Vera. Het proces verliep heel organisch,” vertelt Marloes. “Vera heeft ons echt verrast met haar voorstellen en de manier waarop ze onze ideeën tot leven bracht. De warme houttinten van de wandkasten en het betonlook kookeiland creëerden de warme uitstraling die we zochten.”

Een keuken voor het gezin

De nieuwe keuken is niet alleen mooi, maar ook heel functioneel. “De hoeveelheid opbergruimte is ideaal. Zelfs met drie kinderen hebben we nog ruimte,” lacht Marloes. “De indeling van de keuken en het eiland past perfect bij onze manier van koken en bewegen in de ruimte. Alles staat op de juiste plek en het complete plaatje klopt gewoon helemaal.” Marloes geniet ook van de kleine details zoals de ingebouwde stopcontacten en de verlichte nisjes. “Vera adviseerde ons om licht in de nisjes te plaatsen en stopcontacten in de voorpanelen van het kookeiland te integreren. Dat maakt het praktisch en helemaal af.”

Het hart van het huis

De leefkeuken is nu echt het hart van het huis. “De kinderen helpen nog meer mee met koken en zitten graag op de krukjes bij het eiland,” vertelt Marloes. “Het is een gezellige plek waar we samenkomen om te kletsen, eten en drinken. Door de open indeling is de keuken betrokken bij de rest van de leefruimte. Dat maakt het huis een geheel. We krijgen enorm veel complimenten van iedereen en we zijn er echt trots op,” besluit Marloes. Zo is de warme leefkeuken is niet alleen een esthetische aanwinst, maar ook een functionele ruimte die perfect aansluit bij de levensstijl van het gezin.

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken