fbpx

Puur Keukens

Klassieke keukens

De klassieke keukenstijl is een veel voorkomende en geliefde stijl.
Vaak wordt deze stijl samen gezien met de landelijke stijl, er zijn dan ook veel gelijkenissen met elkaar. 

De klassieke keukens bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen hebben geen tierlantijntjes maar kunnen ook stoer zijn. Bij PUUR Keukens Breda worden houten gezandstraalde houten fronten met kader gepresenteerd, die tevens greeploos uitgevoerd zijn. Deze combinatie maakt de klassieke keuken heel bijzonder en onderscheidend. 

De sierlijke afwerkingen staan vaak centraal bij een klassieke keuken. Kenmerkend hierbij zijn bijvoorbeeld de hangende kasten met glazen deuren, fronten met een kader, grepen van gesmeed ijzer, sierlijke kranen en natuurlijk de schouw boven het fornuis. We bieden een hoeveelheid aan combinaties en keuzes. Doordat we bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen met meerdere leveranciers werken kunnen we daardoor ook maatwerk keukens ontwerpen en aanbieden.  

Over het algemeen kenmerkt de sfeer van een klassieke keuken zich met donkere kleuren en materialen. Denk hierbij wederom aan robuust hout en beton in de donkere kleuren zoals bij de industriële keukens. Echter worden de klassieke keukens afgewerkt met meer aankleding terwijl de industriële keukens vaak strak en minimalistisch worden gehouden. Ook warme tinten als crème en beige kunnen worden toegepast in een klassieke keuken.
Verder kan gewerkt worden met materialen als messing, koper, glas, leer, marmer en fluweel. Een aantal hiervan zul je dan ook niet zo vaak tegenkomen bij een andere stijl keukens maar is kenmerkend voor de klassieke stijl. 

De klassieke stijl is elegant wat vaak ook past bij dit type huizen. Vaak zie je dat deze stijl wordt toegepast in boerderijen of huizen met een historisch karakter.
Kenmerken die daarbij horen zijn bijvoorbeeld houten balken, lambriseringen, haarden, kachels en boekkasten.  Een veelvoorkomend onderdeel voor de afwerking van klassieke keukens zijn de tegels op de achterwand. Deze zijn er in allerlei soorten kleuren en maten en bepalen de uitstraling van de klassieke keuken. In de showrooms van PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen laten we dit ook ter inspiratie zien.
Mocht je huis een deel van deze klassieke elementen bevatten, maar wil je dit naar wens uitgebreid of aangepast hebben, dan kan dit bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen naar persoonlijke wens gemaakt en aangepast. Hierdoor wordt een stuk maatwerk door onze keukenbouwers gecreëerd. 

Als je kiest voor de klassieke stijl, dan zien we vaak dat het hele huis met een klassieke inrichting en klassieke keuken of landelijke keuken is ingericht. Bij strakke keukens en industriële keukens is de aankleding vaak minimalistisch en opgeruimd. Alles is opgeborgen in lades en kasten. In een klassieke keuken of landelijke keuken mag alles juist wel zichtbaar zijn. Denk hierbij aan keukengerei aan de muur of schouw, fruitschaal op tafel, schilderijen aan de muur, invulling met kruidenplanten, houten snijplanken, die tegen de muur aan zijn gedecoreerd. Dit zorgt voor een warme, knusse en huiselijke sfeer in de klassieke keuken en landelijke keuken. 

In de apparatuur zit er weinig verschil in de functionaliteiten of de kwaliteit. Het grote verschil zit hem in het uiterlijk. Bij een moderne keuken of een industriële keuken wordt vaak gekozen voor zo min mogelijk bedieningsknoppen en zo veel mogelijk voor bediening op displays. Dit onderstreept het opgeruimde karakter van industriële keukens en moderne keukens. 

Centraal in een klassieke keuken en landelijke keuken staat vaak een groot losstaand fornuis. Deze fornuizen zijn voorzien van een grote oven en grote draaiknoppen.  Bij losstaande fornuizen was gas de voornaamste bron van koken. Tegenwoordig zijn deze fornuizen nu ook leverbaar met inductie kookzones bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen. Dit kan een goede oplossing zijn in deze tijd met de huidige klimaat maatregelen. De nieuwste ontwikkeling is dat deze losstaande fornuizen tegenwoordig ook voorzien zijn van een afzuiging in de kookplaat.
Dit zorgt ervoor dat deze losstaande fornuizen ook kunnen worden gekozen in klassieke keuken en landelijke keukens, waarbij een afzuigmogelijkheid naar buiten niet mogelijk is. Door het aanbieden van deze oplossingen kunnen er veel meer maatwerk keukens ontworpen worden bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen. 

Ga je voor een klassieke keuken of landelijke keuken, dan ga je voor tijdloos, geborgenheid en gezelligheid.
Je vindt ze bij PUUR Keukens Breda en Puur Keukens Rosmalen. 

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken