fbpx

Puur Keukens

Houten keukens

Houten keukens heb je in allerlei vormen en maten. Met de hand gemaakt op maat gemaakt Met een houten keuken haal je de natuur in huis en biedt die mooie unieke, natuurlijke eigenschappen en een warme uitstraling. Hout kan een hele stoere look aan een keuken geven maar ook een verfijnde of natuurlijke twist. De mogelijkheden met hout zijn eindeloos en combinaties zijn ook zeker mogelijk. Hout is dan ook het meest gebruikte materiaal voor keukens wereldwijd. 

Vaak worden greeploze keukens gecombineerd met een houten kastenwand of houten keukens gecombineerd met een minimalistische kastenwand.
Dat is de reden waarom veel mensen er dol op zijn.

De keuze in hout is bij onze leveranciers enorm. We kunnen het hout bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen in alle soorten en maten aanbieden. De meest voorkomende variant is eikenhout. Het voordeel van eikenhout is dat het hard, duurzaam en sterk is, maar ook makkelijk te behandelen.  

De unieke kleur is goed te combineren met alle keukenstijlen zoals bijvoorbeeld bij de klassieke keuken, landelijke keuken maar ook bij de industriële keuken of de moderne keuken. We bieden ook een houten keukens in een gescheurde vorm aan. Of een houten keuken in een geplankte vorm, zodat de houten keuken meer een landelijke uitstraling krijgt. Zoek je een houten keuken met een stoere touch met een gezandstraald uiterlijk.

Een andere houtsoort voor een houten keuken is gedisseld hout. Disselen is een bewerking van het houtoppervlak met een dissel (een soort grote beitel) en hierdoor krijgt het hout een meer verouderde, hand bewerkte uitstraling wat ook weer het robuuste effect versterkt.

Ben je meer op zoek naar een exotisch houtsoort of heb je specifieke wensen in een houten keuken. Ook daar draaien we daar ons hand niet voor om. We gaan geen uitdaging uit de weg bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen. Alles is mogelijk. 

We kunnen het totale plaatje leveren inclusief het voorbereidende leidingwerk, stuccen, steunbalken plaatsen indien nodig maar ook de oude keuken verwijderen en afvoeren kunnen we verzorgen. Kortom, totaal ont zorgt worden, zodat de periode zonder keuken niet onnodig lang is en u ervan op aan kunt dat alles op elkaar aansluit. geen zorgen.

Er is een overlap tussen houten keukens en maatwerk keukens en deze link wordt al snel met elkaar snel gelegd.
Bij een maatwerk keuken wordt bij de toepassing van hout verder in details gekeken. Dit komt tot uiting in de nerven van de fronten, die bij de lades mooi van de ene in de andere lade doorlopen. Bij de hoge kasten kunnen de doorlopende nerven in de fronten gerealiseerd worden.

Deze details maken het verschil bij een houten keuken in maatwerk. Daarnaast is er bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen natuurlijk ook de houtlook variant. Deze biedt dezelfde uitstraling als een houten keuken maar is praktischer, onderhoudsvriendelijker en gunstiger in prijs. Het geeft dezelfde warme en knusse uitstraling in een houten keuken. 

Hout kan ook worden toegepast op andere onderdelen in uw keuken. Heeft u liever een moderne keuken of een industriële keuken, maar wilt u toch warmte in de keuken creëren, dan kan een houten wandplank een goede toevoeging zijn. Hiermee kan toch op een subtiele manier een houten touch en warmte aan de keuken gegeven worden. Het leuke van een wandplank is dat er bijvoorbeeld ook verlichting in gemaakt kan worden wat een mooi effect geeft.
Daarnaast kun je door middel van een wandplank spelen met accessoires en de keuken de uitstraling geven, die je voor ogen hebt.

Door de kleine details zijn de mogelijkheden enorm en we denken graag mee.

Ga je voor echte, pure en natuurlijke materialen dan is een houten keuken de beste optie.
Je vindt ze bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen.

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken