fbpx

Puur Keukens

Industriële keukens

Industriële keukens, een paar jaar geleden was dat helemaal hot.
Wij zijn van mening dat een industriële keuken, ongeacht de “mode” altijd kan, zolang het bij jezelf en je woning past.
Bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen zeggen we dan “Blijf bij jezelf”. 

Denk bij een dergelijke woning bijvoorbeeld aan een huis of appartement gemaakt in een oud fabrieksgebouw of een loft.
Deze rauwe stijl in combinatie met een robuuste, industriële keuken geeft een prachtige uitstraling waar veel mensen van houden.

Er zijn ook veel projectontwikkelaars die zich bezighouden met het opknappen van dit soort oude, grote gebouwen en vervolgens hier prachtige huizen, appartementen of lofts in bouwen. Als het voorzetje is gegeven door de projectontwikkelaar kan PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen dit geheel naar stijl afmaken met een prachtige bijpassende industriële keuken.

Vaak wordt er bij een industriële keuken gedacht aan minimalisme. Deels is dit ook waar, maar juist bij deze stijl kun je veel spelen met accessoires om tot het mooiste resultaat te komen. Denk hierbij aan een stalen onderdelen of aan mooie lampen, die een bepaalde sfeer in een industriële keuken neerzetten.

Wat betreft de materialen kom je al snel in de richting van beton, zeker voor het blad valt hier vaak de keuze op.
Maar ook materialen zoals robuust hout, staal, metaal of koper komen vaak goed tot zijn recht in een industriële keuken. 

Wat betreft het kleurenpalet ligt de voorkeur bij de donkere kleuren. Denk hierbij aan zwart, bruin, grijs eventueel donkergroen en dit alles kan in combinatie met beton-look. Voor de apparatuur kleur kom je wederom uit bij de donkere kleuren maar ook RVS kan een mooie uitstraling hebben.

Bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen zijn we van mening dat een industriële keuken over het algemeen mooi tot zijn recht komt in een grote ruimte met hoge plafonds. Het gebruik of behouden van stalen balken en/of gemetselde muren kan leiden tot een prachtig resultaat.
‘Oud’ hoeft in dit geval dus helemaal niet verkeerd te zijn maar kan juist een positieve boost geven aan de stoere en robuuste uitstraling van de industriële keuken.

Onze keukenbouwers van PUUR Keukens Breda en PURR Keukens Rosmalen kunnen hier ook zeker een rol in spelen.
Zij kunnen alles maken wat betrekking heeft op deze onderdelen.
Balken plaatsen, maar ook muren zetten of weghalen, het aan- of verleggen van leidingen behoren tot de mogelijkheden.

Echter hoeft een industriële keuken niet altijd in een grote ruimte. In een kleine ruimte kan een industriële keuken ook goed tot zijn recht komen.
Onze adviseurs van PUUR Keukens Breda en Puur Keukens Rosmalen zullen dan wellicht kiezen voor andere maatvoeringen, zoals bijvoorbeeld de dikte van het blad, dikte van de stollen of het gebruik van bepaalde materialen.  

Ga je voor een industriële keuken dan ga je voor No Nonsens en tijdloos.
Je vindt ze bij PUUR Keukens Breda en PUUR Keukens Rosmalen.

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken