fbpx

Puur Keukens

Keuken van Ruud en Fleur

Binnenkijken bij Fleur en Ruud: een donkerblauwe keuken met hout als het hart van het huis

 

Drie jaar geleden kochten Fleur en Ruud een stuk grond en lieten daarop hun droomhuis ontwerpen. Voor hen was het essentieel dat de keuken het hart van hun huis zou worden. Ze wilden een ruime en uitnodigende keuken en vonden uiteindelijk hun perfecte match bij Puur Keukens. Hieronder vertelt Fleur ons meer over hun keuzes en ervaringen rondom dit project.

Positie van de keuken

“Bij ons was het belangrijk dat de keuken het hart van het huis zou worden”, begint Fleur. “We hebben veel glas in ons huis, waardoor je vanaf de keuken in alle hoeken van het huis kunt kijken. Door de positionering was de uitstraling van de keuken heel belangrijk.” Ze kwamen via referenties bij Puur Keukens terecht. Fleur en Ruud hadden enkele vaste ideeën voor de indeling van de keuken. “We wilden genoeg bergruimte, dus wandkasten waren een must. Ook wilden we een eiland waar we omheen konden lopen. Ankie van Puur Keukens hielp ons met de plaatsing van alle onderdelen, met aandacht voor de logica van de keuken. Ze stelde vragen zoals: ‘Waar pak je de pannen als je aan het koken bent?’ Zo besloten we waar alles moest komen.”

Kleuren en materialen

Een opvallend element van de keuken is de kleur van de keukenkastjes. “We wisten dat we iets met hout en kleur wilden, een kleur die gezelligheid zou brengen in ons moderne huis. Ankie bracht zo veel inspiratie met haar materiaalkeuzes dat we al snel meegingen in haar enthousiasme”, zegt Fleur. Uiteindelijk kozen ze voor een donkerblauwe keuken, geïnspireerd door Ankie’s suggesties. “Het past perfect bij de houten frontjes rondom het eiland en geeft onze keuken echt een ziel. Het werkblad is gemaakt van natuursteen. We hebben kleine kinderen en koken graag, dus marmer was geen optie vanwege het onderhoud. Dit natuursteen is heel gebruiksvriendelijk en ziet er tegelijkertijd prachtig uit”, legt Fleur uit.

De keuken als ontmoetingsplek

De keuken is inderdaad het hart van het huis geworden. “Iedereen kan makkelijk zijn eigen spulletjes pakken. De kinderen kunnen overal goed bij en zelf dingen pakken, wat heel fijn is”, vertelt Fleur enthousiast. “De verschillende lichtinvallen gedurende de dag geven de donkerblauwe fronten van de keuken steeds een andere uitstraling. Het is echt een hele fijne plek.” Fleur en Ruud hebben ook een grote wijn- en bierkoelkast toegevoegd. “We zijn Bourgondiërs en houden van wijnen. We gebruiken de klimaatkast ook vaak als bierkoelkast, wat gezellig en praktisch is”, lacht Fleur.

Service van Puur Keukens

Het stel is zeer te spreken over de service van Puur Keukens. “We zijn zo goed geholpen door Erik en Ankie. Ze hebben ons begeleid en veel kansen en mogelijkheden laten zien. Dit onderscheidt hen echt van de rest”, zegt Fleur. “We hebben veel leveranciers gehad voor ons huis, maar zij staken er met kop en schouders bovenuit.” Met hun ruime, functionele en kleurrijke keuken hebben Fleur en Ruud samen met Puur Keukens de gezellige ontmoetingsplek gecreëerd die ze voor ogen hadden.

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken