fbpx

Puur Keukens

Keuken van Peter en Marlieke

Binnenkijken bij Peter & Marlieke: een industriële leefkeuken waarin heerlijk koken en samenzijn voorop staan

Ontdek het verhaal achter de prachtige keuken van Peter en Marlieke, ontworpen en gerealiseerd door Puur Keukens. Nadat zij in 2020 hun huis hadden gekocht, begon het stel in 2021 aan de verbouwing. Een nieuwe keuken was daarbij een absolute must. Hieronder vertelt Peter ons meer over het proces, de samenwerking met Puur Keukens en de keuzes die ze hebben gemaakt.

De keuze voor Puur Keukens

Via Google en Pinterest kwamen Peter en Marlieke bij Puur Keukens terecht: “We zochten naar keukenzaken in de buurt en vonden bij Puur Keukens enkele ontwerpen die we mooi vonden. We hebben een interieurarchitecte ons huis laten ontwerpen en daar kwam al een indeling voor de keuken uit. Puur Keukens heeft ons daarna geholpen om onze ideeën te vertalen naar een concreet ontwerp.”

Industrieel met warme accenten

“De keuken is als een aanbouwdeel aan ons huis toegevoegd, waardoor het bijna voelt alsof je in de tuin staat”, zegt Peter. “Het eetkamer- en werkgedeelte zitten eraan vast, waardoor je gemakkelijk tussen de verschillende ruimtes kunt bewegen. Je kunt als het ware om de kastenwand heenlopen.”

De industriële keuken heeft een gietvloer en voornamelijk zwarte en grijze elementen, zoals de donkere kastenwanden met een houtlook. De licht houten kasten van het kookeiland brengen een mooi warm contrast om de ruimte samen te brengen. Met de koffiecorner en de werkplek hebben ze een mooie aansluiting met de keuken.

Een functionele en sfeervolle leefkeuken

Peter benadrukt het belang van een ruime en functionele keuken: “We vonden het vooral heel belangrijk dat we een leefkeuken zouden krijgen waarin we graag verblijven en koken. Wij houden allebei van koken dus we wilden graag dat alles erop en eraan zat.” Voor Peter is het kookeiland middelpunt van geluk in de keuken. “Het is gezellig om daar te koken terwijl de ander lekker erbij komt zitten.”

Persoonlijke service van Puur Keukens

Over de service van Puur Keukens zijn Peter en Marlieke zeer te spreken: “Ze hebben echt naar ons geluisterd en ons geholpen om onze droomkeuken tot in de details te ontwerpen. Ze dachten met ons mee en zetten altijd onze wensen voorop. Het contact was heel fijn en persoonlijk. Ze hebben ook een groot aandeel gehad in de kleurstellingen en hebben ook onze bijkeuken ontworpen.”

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken