fbpx

Puur Keukens

Keuken van Peter en Lisette

Binnenkijken bij Lisette en Peter: een prachtige houtlook keuken met kookeiland

Lisette en Peter hebben onlangs besloten om hun keuken te laten verbouwen door PUUR Keukens. Na 20 jaar in hun huis te hebben gewoond, was het tijd voor een frisse en moderne uitstraling in hun keuken. Het nieuwe pronkstuk van hun huis is nu een prachtig kookeiland waar ze ontzettend blij mee zijn. In dit artikel vertelt Lisette over haar ervaringen en keuzes rondom de nieuwe keuken.

Tijd voor een nieuwe keuken

Lisette vertelt: “We wonen hier al 20 jaar, dus we hebben besloten een nieuwe keuken te nemen. De oude keuken voldeed niet langer aan onze smaak en was ook aan het verslijten. Het was echt tijd voor verandering. Via reclame langs de weg kwamen we uit bij PUUR Keukens, waar we heel goed werden geholpen.”

Van licht naar donker

De nieuwe keuken is een grote verandering ten opzichte van de vorige keuken. Lisette legt uit: “We hadden eerst een lichte keuken zonder kookeiland. Nu hebben we een houtlook keuken in een donkere kleur. We zijn ook heel blij dat we nu weer nieuwe apparatuur hebben. Vergeleken met de oude keuken scheelt dat wel heel veel. Ik ben vooral een fan van onze nieuwe Bora oven. Je kunt daar echt van alles mee doen en hij werkt heel goed.”

Een kookeiland in een lastige ruimte

Een van de uitdagingen in het ontwerpproces was het realiseren van een kookeiland in de beschikbare ruimte. Lisette dacht dat het niet zou passen, maar met de hulp van Ankie van PUUR Keukens, lukte het uiteindelijk wel. Lisette legt uit: “In de ruimte staat een soort schuine wand waardoor we dachten dat het te smal zou zijn. Ankie begon toen met tekenen en schetsen en uiteindelijk lukte het toch wel, waardoor we toch tot een keuken met kookeiland zijn gekomen. Aan het eiland staan een aantal krukken waar we heel vaak omheen zitten, zowel tijdens het eten als in onze vrije tijd.”

Advies op maat van Ankie

Het kiezen van de juiste stijl en indeling van de keuken was een proces waarin Lisette en Peter begeleid werden door PUUR Keukens. Lisette vertelt: “Een van de adviezen van Ankie was om de kookplaat op de kop van het kookeiland te plaatsen, waardoor je zo de kamer in kijkt tijdens het koken. Dan blijf je toch meer betrokken bij de rest van het huis. Daarnaast heeft ze ervoor gezorgd dat alles binnen handbereik is. Zo hebben we op haar advies een lade voor de kruiden en een lade voor de pannen direct onder de kookplaat zitten.”

De service van PUUR Keukens

“De service was echt top”, begint Lisette. “Ik kan daar niks anders over zeggen. De communicatie verliep heel goed en als er iets was dan reageerden ze ook snel. Ook de ontwerpfase met Ankie ging erg soepel. We hebben veel besproken en ze had echt goede ideeën.”

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken