fbpx

Puur Keukens

Keuken van Peter en Jolanda

Binnenkijken in de keuken van Jolanda en Peter: een prachtige mix tussen landelijk en modern

Toen Jolanda en Peter naar hun nieuwe huis verhuisden, werd het al snel duidelijk dat daar een nieuwe keuken in moest. Er zat onder andere een hele oude keuken in, waardoor zij besloten te gaan verbouwen. In hun zoektocht naar een keukenexpert kwamen zij uit bij PUUR keuken die hen geholpen hebben bij het realiseren van de nieuwe keuken. Hieronder vertelt Jolanda over hun ervaringen rondom dit project.

Hoe zijn jullie bij PUUR Keukens beland?

Het stel belandde per toeval bij PUUR keukens. “We waren op dat moment op zoek naar badkamerspullen”, legt Jolanda uit. “Toen zagen we de keukenzaak van PUUR keukens en besloten we even naar binnen te gaan om rond te kijken. Eenmaal binnen raakten we in gesprek met Erik en dat klikte, waardoor we zijn blijven hangen.”

Wisten jullie al goed wat jullie wilden voor de nieuwe keuken?

“Niet helemaal”, aldus Jolanda. “We hadden wel een idee, maar we hebben vooral rondgekeken in de showroom en samen zijn we er uiteindelijk goed uitgekomen. We hebben een landelijk huis met veel hout erin. Wij houden ook veel van hout, maar we wilden niet de keuken ook helemaal van hout maken, want dan zou het echt teveel zijn geworden.”

“Om die reden hebben we voor een greeploze donkergrijze keuken gekozen met een licht blad”, vervolgt Jolanda. “In onze oude keuken hadden we witte frontjes met een zwart blad, dus die kant wilden wij niet op. Het kookeiland hebben we juist wel met houten frontjes laten maken met donkerder hout dan je in de rest van ons huis kan vinden. Zo hebben we een strakke keuken gecreëerd waarin je toch houten elementen kunt terugvinden.”

Welke apparaten konden jullie niet missen?

“We wilden sowieso twee ovens, waarvan één reguliere oven en één combi-oven”, vertelt Jolanda. “Verder moesten er zeker een vaatwasser en een koelkast in. Tenslotte was het voor ons belangrijk dat er geen afzuigkap zou komen wegens ons hoge houten plafond. Om die reden hebben we gekozen voor een kook-afzuigsysteem waardoor dat niet nodig was.”

Dankzij de slimme positionering van de kookplaat kunnen Jolanda en Peter tijdens het koken de ruimte in kijken. “We hebben nooit gasten of familie over de vloer”, lacht Jolanda. “Dat is natuurlijk een grapje, want het was juist onze gedachte om een fijne ruimte te creëren waarin we gezellig kunnen koken en eten met onze gasten, terwijl je met elkaar in contact blijft staan. Daar genieten we volop van!”

Hoe ging de samenwerking met PUUR Keukens?

“Ze hebben ons heel goed begeleid in de aankoop en met het uitzoeken”, aldus Jolanda. “Ook hadden ze een mooi programma waarop je goed kon zien hoe je keuken eruit zou gaan zien. Het is natuurlijk bekend dat je in deze tijd lang moet wachten op de apparatuur, maar dat hebben ze goed opgelost met een leenoven.”

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken