fbpx

Puur Keukens

Keuken van Jaap en Arnela

Binnenkijken bij Jaap en Arnela: een ruime keuken vol opbergruimte

Bij het kopen van hun huis in 2017, wisten Jaap en Arnela zich al snel dat de keuken niet helemaal naar hun smaak was. Deze oude keuken was geïnstalleerd rond 2003 en had daarom zijn beste tijd al gezien. De apparatuur was verouderd, de indeling niet praktisch en de bijkeuken liet ook te wensen over. Het stel besloot eerst de badkamer te verbouwen, maar toen de vaatwasser het begaf was het toch echt tijd voor vernieuwing.

Een toevallige ontdekking

Op zoek naar een keukenzaak die niet alleen hoogwaardige keukens bood, maar ook de nodige zorg en aandacht aan het ontwerpproces schonk, kwamen Jaap en Arnela bij Puur Keukens uit. “We waren op zoek naar een zaak die ontzorgde, niet alleen voor een keuken, maar ook voor een complete keukenervaring”, aldus Jaap. “De eerste keer liepen we binnen zonder afspraak omdat we niet gepland hadden om langs te gaan, maar de binnenkomst voelde meteen goed.” De keuze voor Puur Keukens bleek een gelukstreffer te zijn, want het eerste ontwerp wat werd gemaakt was meteen raak.

Van hoekkeuken naar ruime keuken met kookeiland

De stijlvolle keuken die nu in het huis staat verschilt aanzienlijk van de vorige. Het toevoegen van een groot kookeiland en ruime lades zorgt voor een geheel nieuwe atmosfeer. Vergeleken met de oude hoekkeuken met onderkastjes is er zo een zee aan ruimte ontstaan. “We wilden graag een robuustere uitstraling”, vertelt Jaap. “Dat kan je terugzien in het betonnen werkblad en de kleuren. Ook hebben we veel hout in het huis, dus dat wilden we graag laten terugkomen.”

Alles op de juiste plek

Bij het ontwerpen van hun droomkeuken hielden Jaap en Arnela rekening met zowel esthetiek als functionaliteit. Jaap: “Er is veel nagedacht over de indeling waardoor alles op de juiste plek zit, zoals de stroompunten, inductieplaat en de apparaten. Ook is de bijkeuken door Puur Keukens onder handen genomen waardoor er veel ruimte is vrijgekomen om alles op te bergen. Tenslotte ben ik heel blij dat het aanrecht nu de juiste hoogte heeft. Geen rugpijn meer!”

Een warm welkom

“Het voelt nu opgeruimd en netjes”, merkt Jaap op, “omdat alles nu bestaat uit ononderbroken horizontale vlakken die makkelijk schoon te houden zijn. Dat zorgt echt voor rust in het huis. De voordeur zit bij ons letterlijk in de keuken en als je binnenstapt voelt het meteen als een warm welkom. Het is een hele fijne plek om binnen te komen of om rond te hangen als er wordt gekookt. “

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken