fbpx

Puur Keukens

Keuken van Erik en Annet

Binnenkijken bij Annet en Erik: een prachtig lichte keuken in een moderne aanbouw

Annet en Erik hebben onlangs een indrukwekkende aanbouw laten realiseren aan hun jaren 30-huis, compleet met een moderne keuken. Met de hulp van onder andere een architect, een aannemer en het team van Puur Keukens hebben ze een prachtig lichte ruimte gecreëerd. Hieronder vertelt Annet meer over het proces en de keuzes die ze hebben gemaakt.

Een nieuwe start met een aanbouw

“Al een langere tijd hadden wij de wens om een aanbouw en een verbouwing laten realiseren”, begint Annet te vertellen. “We zijn begin zestig, fysiek gezond en leven in een fijn huis. Daarom vonden wij dit het juiste moment om het huis helemaal naar onze wens aan te passen.”

“We hebben een jaren ‘30 woning en wilden hier graag een aanbouw met een moderne, industriële look tegenaan plaatsen. Daarom zijn we met een architect in zee gegaan die de tekeningen heeft gemaakt. Daarna hebben we een aannemer gezocht en gaandeweg zijn we ons gaan oriënteren op de keuken.”

Toevallige ontdekking van Puur Keukens

Het pad naar de keukenleverancier was onverwacht: “Ik kwam tijdens het fietsen langs een huis waar ze bezig waren en ging ik even kijken. Daar hadden ze dus blijkbaar een keuken van Puur Keukens. Ik kwam met de eigenaar van het huis in gesprek en die vertelde mij over Puur Keukens. Via deze weg zijn wij met ze in aanraking gekomen en hebben we daar een afspraak gemaakt.”

Inspiratie en kleuren

Samen met Ankie van Puur Keukens werkte het stel stap voor stap aan het realiseren van hun droomkeuken. Elk detail werd zorgvuldig overwogen en besproken. Annet en Erik vonden al snel inspiratie in de showroom: “Deze kleurstelling vonden wij heel mooi. Het is een matte olijfgroene kleur die een mooie balans brengt aan de houten kastenwand.”

Een lichte keuken met een houten eyecatcher

“Het ontwerp lieten wij daarna aan onze architect zien”, vervolgt Annet. “Onze keuken heeft een vrij hoog plafond en hij adviseerde ons om de hele achterwand tot het plafond te laten lopen. Zo hebben we écht een eyecatcher in onze lichte keuken. We vonden het ook heel leuk om een koffiecorner te creëren in de kastenwand. In dezelfde wand is ook een natte hoek geplaatst.” De keuken wordt afgemaakt met een ruim keukeneiland met een barretje.

Een harmonieus geheel

Het resultaat is een keuken die perfect past bij hun nieuwe aanbouw en persoonlijke smaak. Annet benadrukt: “Het is gewoon een heel mooi totaalplaatje geworden.” Het lichte terrazzo keukenblad contrasteert prachtig met het kleurenschema. Verder worden de houten elementen en de 80 bij 80 tegels doorgetrokken naar de tuin. “Zo hebben wij het binnen-buiten gevoel gecreëerd waar we naar zochten.”

De service van Puur Keukens

“We zijn heel blij met hoe Ankie, de aannemer en de architect hebben samengewerkt en meegedacht. Alles is perfect op elkaar afgestemd. Ankie is ook nog een keer bij ons thuis langsgekomen om de ruimte goed te bekijken. Ook achteraf kwam ze het eindresultaat bekijken. Dat zijn wel de kleine persoonlijke dingen die het verschil maken in zo’n project. Wij zijn heel tevreden met het eindresultaat.”

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken