fbpx

Puur Keukens

Sfeervolle keuken in Wabi Sabi stijl

Wabi Sabi staat voor imperfectie en onvolmaaktheid. Naast dat het een Japanse levensfilosofie is, zie je de doorvertalingen van Wabi Sabi veel terug in kunst, design en literatuur. Denk aan handwerk, asymmetrische patronen, het minimalisme, soberheid en werken met verschillende structuren en vormen. Wabi Sabi kent een grote voorliefde voor de natuur en haar bijbehorende processen zoals ouder worden en eenvoud. Als je begrijpt dat natuurlijke materialen als steen, metaal, hout en leer leven, kun je de sporen op kleuren en texturen waarderen die door de regen, zon, kou en krasjes worden achtergelaten. Denk aan een patina als roest. Dat is de schoonheid van veroudering. Omdat die natuurlijke materialen zo’n grote rol spelen, is het kleurenpalet een schakering van natuurtinten, zoals bruin, grijs, groen en allerlei crèmekleuren.

In deze keuken komt de kenmerkende Wabi Sabi stijl duidelijk tot uiting. Kijk naar de keukendeuren uitgevoerd in “burned wood” met haar kenmerkende structuren. Hierin zie je het levende karakter van het materiaal. Het terrazzo werkblad is op een circulaire en ambachtelijke wijze gemaakt uit gerecycled metselwerk. Dit geeft een prachtig en natuurlijk resultaat. De dikke zijwanden aan het uiteinde van het eiland geven de keuken een robuust uiterlijk mee en de a-symmetrische plaatsing van blad maakt de vorm en het ontwerp van de keuken net wat spannender.

Deze keuken is voorzien van een fornuis met een geïntegreerde afzuiging, zodat de hobbykok optimaal zijn werk kan doen. De deuren in de kastenwand kunnen verzonken worden en dan wordt er letterlijk een wereld voor je geopend. Het houdt de keuken opgeruimd en geeft de keuken net dat vleugje Wabi Sabi gevoel. De handgemaakte lampen boven het eiland en krukken maken de sfeer van de keuken helemaal af.

Vrijblijvend advies op maat!

Persoonlijk advies zonder verplichtingen, in een ontspannen sfeer uw keuken samenstellen. Maak direct een afspraak voor deskundig en persoonlijk keukenadvies!

Afspraak maken